Verhuurservice: wat is het en wat zijn de voordelen?

Wie investeert in vastgoed, wil dat natuurlijk ook verhuurd krijgen. Dat is echter niet altijd de makkelijkste zaak van de wereld: in het beheren van een vastgoedbelegging kan heel wat tijd en moeite kruipen. Een professionele verhuurservice kan in dat geval hulp bieden. Hieronder leggen we uit wat nu precies de voordelen van een verhuurservice zijn.

5 voordelen van een professionele verhuurservice

1. Minder papierwerk

Wie voor de verhuur van zijn investering een beroep doet op een verhuurservice, geniet van het fijne voordeel dat de formaliteiten door een professional in orde worden gebracht. Dit betekent minder papierwerk en bijgevolg minder zorgen jou! 

Je weet meteen ook dat je in goede handen bent, want voor de administratieve taken kun je immers rekenen op de hulp van iemand met expertise. Fantastisch, niet?

2. Toegang tot een groter publiek voor verhuur

Wie een verhuurservice uitbaat, heeft doorgaans toegang tot een breder publiek. Of het nu gaat om appartementen, hotelvastgoed of vakantiewoningen: professionals brengen je pand aan de man bij de juiste klanten. 

De service fungeert immers vaak als een doorgeefluik tussen verschillende partijen, en staat daarom op lange termijn bekend. Het is zo vaak makkelijker je project aan de man te brengen: er staat meteen een breed netwerk van mogelijke huurders voor je klaar.

3. Gemak!

De diensten die een verhuurservice verricht, reiken vaak verder dan het louter samenbrengen van vraag en aanbod. De kantoren in kwestie zorgen er zo ook voor dat het nodige gemak voor de verhuurder wordt voorzien: het opstellen van contracten voor de huur, het innen van de waarborg en maandelijkse betalingen van de huurder, en het doen van de nodige herstellingen zijn diensten die vaak ook door de service zelf worden aangeboden. 

Daarnaast is het ook mogelijk dat de herstellingen die de verhuurder normaal gezien moet doen inbegrepen zijn in de kosten die je aan het kantoor betaalt, waardoor je je ook daarover geen zorgen meer hoeft te maken. 

4. Expertise in verhuur

Verhuren is vaak geen simpele zaak. Er komen juridische en economische aspecten bij kijken waar niet iedereen meteen vertrouwd mee is. Een derde partij die je informatie verstrekt op maat van je eigen behoeften, is daarom geen overbodige luxe! 

Zo weet je meteen waar je aan begint, en wat de beste opties zijn voor jouw specifieke situatie. En bij vragen heb je meteen een aanspreekpunt. Investeren in vastgoed wordt zo een stuk makkelijker!

5. Publiciteit en marketing

Publiciteit en marketing maken of kraken je investering! Om het risico op leegstand na een huurperiode te minimaliseren en je rendement te maximaliseren, is het belangrijk dat je pand in de kijker komt te staan. 

Niet iedereen weet echter even goed hoe hieraan te beginnen. De verhuurservice heeft vaak wel de kennis en middelen om de nodige publiciteit te maken om je pand tot bij de huurder te brengen, en voor jou betekent dat weer één zorg minder. 

Een verhuurservice heeft dus verschillende mooie voordelen. Je hebt minder papierwerk, en tegelijkertijd heb je toegang tot heel wat meer expertise, een breder netwerk en belangrijke PR-tools die je als particulier niet hebt. 

Interesse in investeren in vastgoed? Neem zeker een kijkje op de website van Track.be – een mooi assortiment aan beleggingen ligt er voor het grijpen!

Investeren in vastgoed

Download de gratis gids over investeren in vastgoed in 2023