Investeren in vakantiewoningen

Wie investeert in een vakantiewoning, combineert rendement met het eigen genot van uw buitenverblijf. Ontdek hieronder het aanbod vakantieverblijven op maat van de investeerder.

Prijs:
Minder kopzorgen?
Status
Locatie
Type
Oppervlakte
0m²
-
750m²
Aantal slaapkamers
Reset
thumb
 • 64 m²
 • 1 slaapkamer(s)
 • Verhuurservice mogelijk

€ 215.000

thumb
 • 2 slaapkamer(s)
 • Geen zorgen over herstellingen of renovaties, want alles is splinternieuw.

  € 140.000

  thumb
  • 1 slaapkamer(s)
  • Gelegen in het centrum van de vierde grootste stad van België
  • Verhuurservice mogelijk
  • Rendementsgarantie

  € 130.000

  thumb
  • 1 slaapkamer(s)
  • Een goede investering én een luxe verblijf in het hart van de Ardennen.
  • Verhuurservice mogelijk
  • Rendementsgarantie

  € 140.000

  Investeren in een vakantiewoning: de ideale mix tussen hoge opbrengst en laag risico

  De rente is historisch laag. Tegenwoordig moeten partijen zelfs rente betalen om staatobligaties te kunnen kopen. Dat de rente zo laag staat is natuurlijk geweldig als u een hypotheek voor een nieuwe woning gaat afsluiten of een bestaande hypotheek gaat oversluiten. Maar geld op een spaarboekje is tegenwoordig niets aan het doen. Sterker nog: de inflatie is hoger dan de rente die u ontvangt, zodat uw spaargeld langzamerhand steeds minder waard. U kunt natuurlijk op zoek gaan naar andere manieren om uw geld meer te laten renderen. Zo kunt u investeren op de beurs door aandelen te kopen, besluiten om bitcoins aan te schaffen of te beleggen in fondsen die snel fluctueren. Stuk voor stuk risicovolle investeringen. Beleggen in een vakantiewoning lijkt een ideale mix, want u krijgt een hogere opbrengst dan op een spaarrekening en het risico is in de regel ook lager dan bij andere investeringen.

  Hoe werkt het investeren in een vakantiewoning?

  Het principe van investeren in een vakantiewoning is simpel: u koopt een vakantiewoning in België (of wellicht Frankrijk, Duitsland, Nederland of Luxemburg) en in de tijd dat u er zelf niet in zit, verhuurt u uw woning. Meestal staan de vakantiewoningen die u kunt kopen op een vakantiepark. Met de beheerders van het park kunt u afspraken maken hoe de verhuur van uw woning plaats gaat vinden. Zo kunt u afspreken dat het park alles wat met verhuur te maken heeft regelt, waarvoor u een percentage van de huurinkomsten aan ze afdraagt. Een andere manier is dat u alles rondom de verhuur zelf regelt: u bespaart de afdracht van inkomsten, maar eventuele leegstand is dan geheel voor uw rekening.

  Welke rendementen kan ik verwachten bij investeren in een vakantiewoning?

  Zeker als u de zaken goed en professioneel aanpakt, kunt u een hoog rendement op uw vakantiewoning realiseren. Jaarlijkse rendementen van 3% tot 5% zijn geen uitzondering. Dat is dus aanzienlijk hoger dan de spaarrente of de rente die u op een obligatielening ontvangt. En u kunt zelf ook nog genieten van uw eigen vakantiewoning.

  Welke risico’s zitten er aan het beleggen in een vakantiewoning?

  Net als andere investeringen in vastgoed waar een bovengemiddeld rendement mee kan worden gehaald, is ook het investeren in een vakantiewoning niet zonder risico’s. Dat heeft onder meer te maken met de exacte inhoud van de contracten, die u afsluit met de verkoper of het vakantiepark. Let bijvoorbeeld op of uw toekomstige vakantiehuis op een stuk eigen grond staat of dat u die grond gaat huren van de eigenaar van een vakantiepark. Een ander aandachtspunt is dat u uw woning goed moet verzekeren, bijvoorbeeld tegen minder vriendelijke huurders. Hierbij geldt dat een goed geïnformeerde koper veel risico’s op voorhand al kan uitsluiten. Een eerste stap daarin is om u te laten voorlichten door een deskundige en betrouwbare verkoper. Beleggen in een vakantiewoning of vakantiepark? Ontdek dan alle investeringsprojecten op Track.be!