Studentenkamers kopen als investering: de voordelen

Zoek je een goede investering en heb je zelf nog studerende kinderen? Een studentenkot kopen wordt dan al snel een goede optie. Er hangen heel wat voordelen aan een dergelijke investering vast, maar je moet in veel gevallen ook over voldoende financi√ęle middelen beschikken om hieraan te beginnen. We overlopen in dit artikel waarom studentenkamers kopen zo’n goede belegging is.

Waarom investeren in studentenkamers?

Heb je kinderen die binnenkort op kot gaan? Dan is een vastgoedinvestering in studentenkoten dubbel interessant. Je betaalt geen huur voor het kot van je kind en krijgt daarnaast nog extra rendement door de maandelijkse huur van andere studenten. Nadat je kind afgestudeerd is, blijf je gegarandeerd rendement halen uit je investering!

Omdat de huurprijzen voor studentenkamers in Vlaanderen elk jaar blijven stijgen, beginnen steeds meer mensen te twijfelen of een investering in studentenkamers het geld wel waard is. Volgens een onderzoek in De Tijd zal de vraag voor studentenkamers blijven toenemen. Een volledig pand of studentenstudio kopen is dus een goede investering voor de toekomst.

Studentenkamers zelf beheren of laten beheren?

Een studentenhuis is een woning met veel verloop, met huurders die komen en gaan. Het vraagt veel werk om telkens nieuwe huurders te vinden. Als je meerdere studerende kinderen hebt die in het studentenhuis wonen, ben je zeker dat je pand in goede handen is.. Maar na een aantal jaar zal er steeds meer tijd kruipen in het beheer van de studentenkamer(s).

Als je weinig tijd hebt, dan is het verstandiger om met een professionele uitbater te werken. Zo heb je iemand die het verhuurproces in goede banen kan leiden. Je kan er ook voor kiezen om te investeren in een ander type vastgoed.