Investeren in studentenkamers

Op zoek naar een studentenkot als investering? Dat kan, ook zonder de bijkomende zorgen van studenten die elk jaar komen en gaan. Ontdek hieronder het actuele aanbod studentenkoten op maat van de investeerder.

Prijs:
Minder kopzorgen?
Status
Locatie
Type
Oppervlakte
0m²
-
750m²
Aantal slaapkamers
Reset
thumb
  • Comfortabele kamers met een Scandinavisch design
  • Verhuurservice mogelijk

€ 122.500

Wij Belgen hebben de gewoonte om ons geld te parkeren op een spaarboekje bij één van de vele banken die dit aanbieden. We gaan dan meestal op zoek naar de bank die de beste voorwaarden aanbiedt en waar ons spaargeld dus het meeste geld kan opbrengen. Helaas moeten we de laatste tijd met zienderogen aanzien hoe de rentevoet van de spaarboekjes bij veel banken steeds verder omlaag getrokken wordt. Dit komt doordat de Europese Centrale Bank aan de verschillende banken de opdracht geeft om de rente op de spaarboekjes te verlagen. En dat deden de banken ook. Ze verlaagden de rente op de spaarboekjes tot een historisch niveau waardoor ons geld eigenlijk gewoon op de spaarboekjes geparkeerd staat, zonder dat het nog iets opbrengt.

Studentenkot kopen als belegging

Vanwege de historisch lage rente op de spaarboekjes gaan heel veel mensen op zoek naar een andere manier om hun spaargeld te laten renderen. Vaak is de beurs voor heel wat mensen een voor de hand liggende oplossing. Maar na een tijdje merken ze dat het allemaal niet zo eenvoudig is, zeker niet wanneer u de nodige kennis mist en u dus eigenlijk niet zo goed weet wat u moet doen. Heel wat mensen kopen dan maar aandelen die ze kennen of die hen door mensen werden aangeraden, maar keren vaak van een kale reis terug. Wie het financiële nieuws op de voet volgt, zal ook weten dat beleggen in aandelen een risicovolle onderneming is. Wat is de oplossing? Simpel: investeren in studentenkoten.

Investeren in studentenkamers

Wie op zoek is naar een veilige, risicoloze en rendabele investering komt al snel uit bij vastgoed. En terecht. Uit eerdere studies en cases die met elkaar vergeleken werden is gebleken dat investeren in vastgoed een veilige en vooral rendabele manier is. Zo zijn rendementen van 4%, zelfs 4% of nog meer helemaal geen uitzondering, integendeel. Wanneer u er het juiste project uitkiest en het goed aanpakt kan investeren in vastgoed wel eens uw “jackpot” zijn. Een specifiek onderdeel van investeren in vastgoed is investeren in studentenkamers. Vooral voor wie op zoek is naar zekerheid is investeren in studentenkamers de ideale oplossing. Zowel ouders als studenten zien deze investering als een win-winsituatie. Wanneer u als ouder beslist om te investeren in een studentenkamer hoeft u tijdens de periode dat uw zoon of dochter naar de hogeschool of universiteit gaat en er verblijft geen huur te betalen. Bovendien verdient u ook nog eens geld aan de huurinkomsten van de andere kotbewoners. Wanneer u het als investeerder nodig acht, kunt u de studentenwoning nadien met winst verkopen, zeker in de gekende studentensteden zoals Leuven, Gent, Antwerpen of Brussel.

Investering met zeer weinig risico’s

Het leuke aan investeren in studentenkamers is dat het een vastgoedinvestering is waar zeer weinig risico’s aan verbonden zijn. Uiteraard moet de vraag naar studentenkamers hoog blijven opdat uw investering aantrekkelijk blijft. Maar uit verschillende studies is al gebleken dat de vraag naar studentenkamers de voorbije jaren nog nooit zo hoog was, en dat die vraag de komende jaren zeker niet zal verminderen, integendeel. Een studentenhuis op een goeie locatie en met de nodige faciliteiten zal elk academiejaar opnieuw heel wat huurders aantrekken.