Toon mij alle kwalitatieve opportuniteiten voor investeringen in:

Studentenkamers


Maximum budget

900 000

Verhuurstatus

LOCATIE

Ontwikkelaar

STAD

Residentie Nuvola: 12 investeringsunits te koop in prachtig hoekpand in hartje Leuven

12 beschikbare investeringsunits in het hartje van Leuven, volledig gerenoveerd conform de laatste energienormering.

BUDGET VANAF: €205 000

VERHUURSTATUS: Wordt voor u geregeld

LOCATIE: Leuven

GESCHAT RENDEMENT: 3.3%
MEER INFORMATIE

POPULARITEIT

Residentie Kapucin: hoog-afgewerkte studentenkamers in Leuven

Zorgeloos investeren in Leuven, inclusief 5 jaar gratis rentmeesterschap en huurgarantie

BUDGET VANAF: €155 000

VERHUURSTATUS: Wordt voor u geregeld

LOCATIE: Leuven

GESCHAT RENDEMENT: 3.3%
MEER INFORMATIE

POPULARITEIT

Moderne studentenflats in oude privékliniek

Studentenflats op toplocatie in de levendige Leuvense binnenstad

BUDGET VANAF: €144 500

VERHUURSTATUS: Wordt voor u geregeld

LOCATIE: Leuven

GESCHAT RENDEMENT: 4.2%
MEER INFORMATIE

POPULARITEIT

Trendy studentenstudio’s in de grootste studentenstad van België

Investeer in dit project bestaande uit 58 studentenstudio's op een uitstekende locatie en geniet 10 jaar huurgarantie en heel wat andere voordelen

BUDGET VANAF: €113 260

VERHUURSTATUS: Wordt voor u geregeld

LOCATIE: Brussel

GESCHAT RENDEMENT: 6.1%
MEER INFORMATIE

POPULARITEIT

 

Wij Belgen hebben de gewoonte om ons geld te parkeren op een spaarboekje bij één van de vele banken die dit aanbieden. We gaan dan meestal op zoek naar de bank die de beste voorwaarden aanbiedt en waar ons spaargeld dus het meeste geld kan opbrengen. Helaas moeten we de laatste tijd met zienderogen aanzien hoe de rentevoet van de spaarboekjes bij veel banken steeds verder omlaag getrokken wordt. Dit komt doordat de Europese Centrale Bank aan de verschillende banken de opdracht geeft om de rente op de spaarboekjes te verlagen. En dat deden de banken ook. Ze verlaagden de rente op de spaarboekjes tot een historisch niveau waardoor ons geld eigenlijk gewoon op de spaarboekjes geparkeerd staat, zonder dat het nog iets opbrengt.

 

Andere manieren om te beleggen

Vanwege de historisch lage rente op de spaarboekjes gaan heel veel mensen op zoek naar een andere manier om hun spaargeld te laten renderen. Vaak is de beurs voor heel wat mensen een voor de hand liggende oplossing. Maar na een tijdje merken ze dat het allemaal niet zo eenvoudig is, zeker niet wanneer je de nodige kennis mist en je dus eigenlijk niet zo goed weet wat je moet doen. Heel wat mensen kopen dan maar aandelen die ze kennen of die hen door mensen werden aangeraden, maar keren vaak van een kale reis terug. Wie het financiële nieuws op de voet volgt, zal ook weten dat beleggen in aandelen een risicovolle onderneming is.

 

Investeren in studentenkamers

Wie op zoek is naar een veilige, risicoloze en rendabele investering komt al snel uit bij vastgoed. En terecht. Uit eerdere studies en cases die met elkaar vergeleken werden is gebleken dat investeren in vastgoed een veilige en vooral rendabele manier is. Zo zijn rendementen van 5% of zelfs 6% of nog meer helemaal geen uitzondering, integendeel. Wanneer je er het juiste project uitkiest en het goed aanpakt kan investeren in vastgoed wel eens jouw “jackpot” zijn.

Een specifiek onderdeel van investeren in vastgoed is investeren in studentenkamers. Vooral voor wie op zoek is naar zekerheid is investeren in studentenkamers de ideale oplossing. Zowel ouders als studenten zien deze investering als een win-winsituatie. Wanneer je als ouder beslist om te investeren in een studentenkamer hoef je tijdens de periode dat je zoon of dochter er op verblijft geen huur te betalen en verdien je ook nog eens geld aan de huurinkomsten van de andere kotbewoners. Wanneer je het als investeerder nodig acht, kun je de studentenwoning nadien met winst verkopen, zeker in de gekende studentensteden zoals Leuven, Gent, Antwerpen of Brussel.

 

Investering met zeer weinig risico’s

Het leuke aan investeren in studentenkamers is dat het een investering is waar zeer weinig risico’s aan verbonden zijn. Uiteraard moet de vraag naar studentenkamers hoog blijven opdat je investering aantrekkelijk blijft. Maar uit verschillende studies is al gebleken dat de vraag naar studentenkamers de voorbije jaren nog nooit zo hoog was, en dat die vraag de komende jaren zeker niet zal verminderen, integendeel. Een studentenhuis op een goeie locatie en met de nodige faciliteiten zal elk academiejaar opnieuw heel wat huurders aantrekken.