Investeren in parkings en garageboxen

Geen onderhoudskosten, geen verborgen gebreken en geen gedoe met huurders? Investeer in parkings of garageboxen. Ontdek hieronder het aanbod parkings en garageboxen op maat van de investeerder.

Prijs:
Minder kopzorgen?
Status
Locatie
Type
Oppervlakte
0m²
-
750m²
Aantal slaapkamers
Reset
thumb
  • Je deelt met de parkings ook mee in het resultaat van het volledige hotel
  • Verhuurservice mogelijk

€ 152.500

Investeren in parkings

In het huidige onzekere economische klimaat is het belangrijk om op een veilige en effectieve manier uw spaargeld zeker te stellen en te zorgen dat u een onbezorgd pensioen tegemoet gaat. De spaarrente bij banken is erg laag waardoor het geld wegzetten op een spaarrekening bijna niet meer rendabel is. Het investeren van uw spaargeld in aandelen is onzeker en instabiel. Een goede optie is om uw spaargeld te investeren in vastgoed, en dan met name investeren of beleggen in parkings of parkeergarages.

Voordelen van het investeren of beleggen in vastgoed

De vastgoed sector is een redelijk stabiel sector, iedereen heeft immers een huis nodig. Door het huidige economische klimaat worden er minder nieuwbouw huizen gebouwd. Dit in combinatie met vergrijzing zorgt voor minder doorstroom op de huizenmarkt. Hierdoor stijgen de huizenprijzen. De vraag zal toenemen en het aanbod afnemen. De rente staat momenteel erg laag dus er is als investeerder veel winst te halen door nu te investeren. Het is belangrijk om een goed plan van aanpak te maken voodat u gaat investeren in vastgoed. De markt vraagt om kennis en strategie. Hierbij moet u voor uzelf afbakenen in wat voor type vastgoed u gaat investeren. Een type vastgoed met veel rendement zijn parkings, parkeergarages en parkeerplaatsen.

Parkings, parkeergarages en parkeerplaatsen

Het investeren in parkings is nog niet erg populair, en daarom juist de kans om met succes in te investeren. Onder parkings verstaan we betaalde parkeergarages en betaalde parkeerplekken, in vooral de grote stedelijke gebieden. Denk hierbij niet alleen aan de grote parkeergarages, maar ook aan staanplaatsen, garageboxen en gereserveerde plekken. In de grote steden is steeds meer gebrek aan ruimte door de toenemende bevolkingsgroei. Parkeerplaatsen op de openbare weg en in parkeergarages worden daardoor steeds kostbaarder. Parkeertarieven stijgen dan ook al een aantal jaar exponentieel.

Voordelen van investeren in parkings

Zoals gestelt is er door gebrek aan ruimte in de grote steden altijd een enorme behoefte aan parkeerplaatsen. Het beleggen in parkeergarages en parkeerplaatsen heeft een hoog potentieel rendement omdat de vraag naar parkeerplaatsen alleen maar zal toenemen en niet afnemen. Het risico is laag omdat er zelf bij een eventueel vertek van huurders er betalende bezoekers gebruik zullen maken van de parkeerplaatsen. Daarnaast heeft investeren in parkings als voordeel dat de personeelskosten laag zijn, aangezien de meeste parkings en parkeergarages volledig geautomatiseerd zijn. De winstmarge is daardoor hoger. Het is belangrijk advies in te winnen bij uw makelaar over welke mogelijkheden er zijn bij het investeren in parkings. Er is ook een grote diversiteit aan parkings en parkeerplaatsen dus het moet duidelijk zijn waarin u investeert en hoe u dat gaat aanpakken.

Vergelijk en informeer

Investeren in parkeerplaatsen en parkings iets voor u? Dan is het belangrijk om bij verschillende makelaars advies in te winnen en een strategie op te stellen. Op Track.be verzamelen we voor u alle verschillende vastgoed investeringsprojecten in binnen- en buitenland.