Zo kan je leren investeren in vastgoed

Je wil leren investeren in vastgoed? Er zijn verschillende manieren om je kennis bij te schaven. Op deze pagina geven we een overzicht van interessante boeken, cursussen, video’s en andere manieren om te ontdekken hoe je best belegt in vastgoed.

Leermethode 1: volg een cursus

Er zijn cursussen voor zowat alle vaardigheden: koken, fotobewerking, loodgieterij… Natuurlijk mag vastgoed niet ontbreken. Tijdens een cursus ‘investeren in vastgoed’ leer je alle kneepjes van het vak onder begeleiding van een ervaren vastgoedbelegger. De meeste cursussen worden op locatie gegeven. Maar tegenwoordig zijn webinars en online cursussen erg populair, omdat je die rustig van thuis uit kan volgen.

Zo vind je de beste cursus:

Tip: via Google vind je snel en eenvoudig een cursus investeren in vastgoed.

Leermethode 2: lees boeken

Een tweede methode om je kennis te vergroten is door boeken te lezen. De laatste jaren zijn er een aantal sterke boeken verschenen die je op weg helpen om meer uit je spaargeld te halen door te investeren in vastgoed. Hieronder vind je onze top 5:

  1. Succesvol investeren in vastgoed van Hendrik Chan (ISBN: 9789464182392): meer info
  2. Vastgoedmiljonair in 10 stappen van Gunther De Wilde (ISBN: 9789464202182): meer info
  3. Onroerend goed als belegging van Peter van Gool (ISBN: 9789001795764): meer info
  4. Real estate investing for dummies van Eric Tyson (ISBN: 9781118948231): meer info
  5. The book on rental property investing van Brandon Turner (ISBN: 9780990711797): meer info

Tip: sommige boeken zijn verkrijgbaar als audiobook – handig als je onderweg bent met de wagen.

Leermethode 3: bekijk video’s

YouTube staat vol met interessante video’s. Zelfs als je wil leren hoe je investeert in vastgoed, is er enorm veel informatie te vinden. Het goede nieuws: die is volledig gratis!

Er zijn letterlijk honderden kanalen die over vastgoedbeleggingen praten. Twee van onze favorieten zijn BiggerPockets en Epic Real Estate Investing. Beide YouTube kanalen zijn Engelstalig, waardoor niet alle tips van toepassing zijn op de Belgische markt. Toch is het advies dat ze geven zeker nuttig wanneer je gaat investeren in vastgoed.