Waarom investeren in recreatief vastgoed?

Je bent op zoek naar nieuwe beleggingskansen? Dan is investeren in recreatief vastgoed via zoekplatform Track zeker het overwegen waard. Deze investering is perfect voor mensen die graag zelf willen genieten van hun aankoop, en een mooi rendement willen behalen.

Wat is recreatief vastgoed?

Recreatief vastgoed is vastgoed dat voor vakanties of vrijetijdsbestedingen wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan vakantieverblijven zoals bungalows of een tweede verblijf in de vorm van een appartement aan zee.

Het grote verschil van recreatief vastgoed ten opzichte van andere panden is de verhuurperiode. Die is veel korter. Vakantiehuizen worden slechts voor enkele dagen verhuurd – meestal een weekend of midweek. Het verloop ligt dus veel hoger dan bij klassieke vastgoedbeleggingen, waarbij dezelfde huurder meerdere jaren in het pand woont. Dit brengt natuurlijk een paar uitdagingen met zich mee. Maar er zijn ook kansen aan verbonden.

Voordelen van recreatief vastgoed

Hier zijn alvast 3 redenen om te investeren in recreatief vastgoed:

Aandachtspunten

Voor een optimaal rendement is het natuurlijk belangrijk dat de bezettingsgraad zo hoog mogelijk is. Want recreatief vastgoed dat niet wordt gebruikt levert ook niets op. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende platformen om je pand te promoten, zoals Airbnb, Booking en Tripadvisor. Doe ook wat mond-tot-mond reclame. Misschien zijn er wel vrienden of kennissen die nog een leuke vakantieplek zoeken?

Recreatief vastgoed vraagt ook wat meer tijd. Je moet namelijk boekingen verwerken, betalingen controleren, enz. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook agentschappen die als tussenpersoon fungeren. Zo kan je jezelf op andere zaken concentreren.