Passief inkomen genereren met vastgoed

passief inkomen genereren met vastgoed

Droom jij ervan om geld te verdienen zonder werk, zonder inspanning? Dan heb je een passief inkomen nodig. Vastgoed is een van de meest interessante manieren om deze droom waar te maken.

Wat is passief inkomen?

Een passief inkomen zijn inkomsten die je verdient met weinig of geen inspanning. Voorbeelden van passieve inkomens zijn dividenden op aandelen of royalty’s op een boek.

Een passief inkomen is dus het tegenovergestelde van een actief inkomen. Dat verdien je door arbeid of diensten te leveren. Je maandelijkse loon is een voorbeeld van een actief inkomen. In ruil voor het uitvoeren van een bepaald takenpakket, stort je werkgever elke maand een bedrag op je rekening.

Voordelen van een passief inkomen

Het grote voordeel van passief inkomen is dat het niet gebonden is aan tijd. Zelfs als je een dag of een week niet werkt, levert het een meerwaarde op. Het zorgt dus voor meer vrije tijd en financiële stabiliteit. In sommige gevallen laat een passief inkomen je toe om minder te werken, of om vroeger op pensioen te gaan. Tenslotte is het niet gelinkt aan een locatie. Wil je naar het buitenland verhuizen? Dat is voor een passieve inkomstenstroom geen probleem.

Passief inkomen via vastgoed

Vastgoed is een van de meest populaire manieren om passief inkomen te genereren.

Je kan bijvoorbeeld een appartement kopen om het te verhuren. De huuropbrengsten die je elke maand ontvangt, zijn een vorm van passief inkomen. Je hoeft er zelf namelijk weinig voor te doen (buiten wat papierwerk dat soms nodig is). Maar daar stopt het niet. Er is nog een tweede, onzichtbare inkomstenstroom, namelijk de waardestijging van het pand. Dit jaar stegen de vastgoedprijzen gemiddeld 6,7%. Dat is meer dan de gemiddelde inflatie. Elk jaar wordt er dus een beetje meerwaarde gecreëerd. Bij een eventuele verkoop van het vastgoed komt dit passief inkomen vrij.

Tips om passieve inkomsten te genereren met vastgoed

  • Investeer in nieuwbouw of een jong pand. Op deze manier kan je het pand snel op de markt zetten, en is de kans op dure herstellingen de eerste jaren veel kleiner.
  • Sommige projecten komen met een verhuurservice of een rendementsgarantie. Die verkleinen het risico van je investering.
  • Beperk jezelf niet tot appartementen. Ook andere vastgoedttypes kunnen interessant zijn, zoals vakantieverblijven of studentenkamers.
  • Maak optimaal gebruik van het financieel hefboomeffect door een deel van het bedrag te financieren met een lening wanneer de rentevoet laag staat.

 

passief inkomen genereren met vastgoed

Op zoek naar investeringsvastgoed?

Dan hebben we goed nieuws. Op track.be staan de beste vastgoedbeleggingen op een rijtje. Hier ontdek je een aantal interessante projecten om een passief inkomen te genereren met vastgoed – eventueel met een verhuurservice of rendementsgarantie. Blader door de site en vraag meer informatie aan via het contactformulier. Zo simpel is het.