Beleggen in nieuwbouw: 5 voordelen

Overweeg je om te investeren in vastgoed? Dan is investeren in nieuwbouw een van de meest interessante manieren om uw spaargeld te laten renderen. Een nieuwbouw biedt nu eenmaal enkele interessante voordelen ten opzichte van een bestaand gebouw. In dit artikel zetten we 5 pluspunten op een rijtje.

1. Nieuwbouw beleggingen hebben een hoger rendement

Beleggen in een nieuwbouw levert doorgaans een hoger rendement op. Dat komt omdat er geen grote kosten zijn om het gebouw verhuurklaar te maken. De time to market is dus veel korter. Wanneer een bestaand gebouw door renovaties enkele maanden onbruikbaar is, brengt het ook niet op. Dat probleem heeft u niet met nieuwbouw.

Beslist u na enkele jaren om het investeringsvastgoed te verkopen? Dan krijgt u een veel betere prijs voor een relatief nieuw gebouw.

2. Geen onaangename verrassingen

Er circuleren verschillende horrorverhalen over renovaties. Bijvoorbeeld een dure asbestverwijdering die men niet in de kostprijs had opgenomen, of renovatiewerken die dubbel zo lang duren als verwacht. Door deze onaangename verrassingen kan een renovatieproject duurder uitvallen dan een belegging in nieuwbouw.

Investeren in nieuwbouwprojecten zorgt voor duidelijkheid. U weet perfect wat het kost, en wanneer het gebouw klaar is voor gebruik. Dat zorgt voor gemoedsrust.

3. Inspraak in de afwerking

Nog een voordeel van nieuwbouw beleggingen is dat u vaak inspraak heeft in de afwerking. Stel bijvoorbeeld dat u gaat investeren in een appartement dat volgend jaar wordt gebouwd. Dan kunt u met de architect en bouwpromotor overeenkomen om bepaalde zaken aan te passen. Dat kunnen zowel grote als kleine wijzigingen zijn. Op deze manier bent u zeker dat de nieuwbouwinvestering volledig aan uw wensen voldoet.

4. Nieuwbouw overtuigt huurders

Heel wat huurders gaan bewust op zoek naar een nieuwbouw. Bestaande gebouwen nemen ze zelfs niet mee in hun zoektocht.

Dat is eigenlijk helemaal geen verrassing. Ze willen namelijk een gebouw dat voorzien is van alle comfort en bovendien energiezuinig is. De afwerkingskwaliteit zal ook veel hoger liggen dan een bestaand gebouw – waar ongetwijfeld enkele kleine (of grote) gebreken zijn. Beleggen in nieuwbouw zal dus sneller huurders overtuigen.

5. Meer huuropbrengsten voor energiezuinige nieuwbouw

Het energieverbruik van een nieuwbouw ligt lager dan een bestaande gebouw. Dat is een uitstekend verkoopargument. De huurders besparen immers op hun maandelijkse kosten voor verwarming, elektriciteit en water. Op maandbasis zal het verschil niet enorm groot zijn, maar wanneer we dit bedrag over meerdere jaren vergelijken, heeft een nieuwbouw wel een serieus voordeel.