Toon mij alle kwalitatieve opportuniteiten voor investeringen in:

Kantoren


Maximum budget

900 000

Verhuurstatus

LOCATIE

Ontwikkelaar

STAD

 

Beleggen in kantoren: de ideale manier om je spaargeld te laten renderen

Wie regelmatig naar het nieuws kijkt, heeft het wellicht al vaker gezien. De Europese Centrale Bank die nog maar een keer de rente van de spaarboekjes met een paar procenten verlaagt. Hierdoor brengt het spaargeld van iedereen opnieuw heel wat minder op. En het is algemeen geweten dat wij Belgen ervan houden om geld te sparen op onze spaarboekjes. Vroeger was dit inderdaad nog zeer interessant en vooral zeer veilig om geld te sparen op een spaarboekje bij één van de vele banken.

Tegenwoordig is het echter een totaal ander verhaal geworden. Mede door de economische en financiële crisis zijn de spaarboekjes niet meer wat ze ooit geweest zijn. Door de verschillende renteverlagingen van de Europese Centrale Bank staat de rente op de spaarboekjes momenteel zo laag, dat je er nauwelijks nog geld mee verdient door geld te sparen op een spaarboekje.

Om hun spaargeld toch nog te laten renderen, gaan heel wat mensen op zoek naar een andere manier om dit te doen. Vaak krijgen ze tijdens hun zoektocht naar een interessante investering te maken met mensen die weinig kennis van zaken hebben en waar je spaargeld eigenlijk helemaal niet veilig is, laat staan dat het geld zal opbrengen. Toch is er een manier waarop je spaargeld op een veilige manier een aardige som geld kan opbrengen: investeren in kantoren.

 

Veilige investering met uitstekend rendement

Het hoeft niet uitgelegd te worden dat investeren in kantoren een specifiek onderdeel is van beleggen in vastgoed. De huurmarkt van kantoren heeft een volledig eigen dynamiek en heeft vaak ook een regionaal karakter. Vooral nieuwbouwkantoren hebben tegenwoordig een enorm grote aantrekkingskracht op huurders, en dus ook op heel veel investeerders. In verschillende (centrum)steden zoals Gent en Leuven nemen de huurprijzen van kantoren fors toe.

Vaak liggen de rendementen bij investeringen in kantoren rond de 5 procent, waardoor heel wat investeerders op het einde van het jaar een aardig centje verdienen aan de verhuur van een kantoor.

 

Hoe werkt het investeren in kantoren?

Wie wil investeren in kantoren kan dat eigenlijk vrij snel en eenvoudig doen. De eerste manier waarop je kunt investeren in kantoren is door te investeren in een vastgoedbevaks. Dit is een soort van beleggingsvennootschap met een vast kapitaal die vervolgens investeert in vastgoed. Doordat je als belegger aandelen kunt kopen van de projecten waarin de bevak investeert, wordt je mede-eigenaar en zit je met bovendien met een veilige investering.

Een andere manier is om gewoon zelf op zoek te gaan naar bedrijfsvastgoed. De lage interestvoeten zorgen ervoor dat de afbetaling van de bank een stuk lager ligt en dat je dus al maandelijks winst kunt boeken.

 

Welk project moet je kiezen?

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende aanbieders van vastgoedprojecten en dus ook van investeringen in kantoren. Op Track.be vind je alvast de meest interessante vastgoedprojecten gebundeld op 1 plek en kun je dus vrij snel en eenvoudig het juiste project uitkiezen waar jij in wenst te investeren.

 

Ontdek hier al onze investeringsmogelijkheden