Toon mij alle kwalitatieve opportuniteiten voor investeringen in:

Huizen


Maximum budget

900 000

Verhuurstatus

LOCATIE

Ontwikkelaar

STAD

 

Sparen is niet langer interessant. De voorbije maanden en jaren heeft de Europese Centrale Bank de rente van de spaarboekjes verder naar omlaag getrokken, tot ze tot op vandaag een historisch dieptepunt bereikt heeft. De gouden jaren dat spaarders dankzij een rente van 10% (of zelfs meer!) heel wat geld verdienden door hun geld te parkeren op een spaarboekje bij de bank ligt al heel ver achter ons, en zal naar alle waarschijnlijkheid nooit meer terugkomen. Toch blijven heel wat mensen ervoor kiezen om hun spaargeld op een spaarboekje te zetten, terwijl ze zelf eigenlijk wel beseffen dat het nog weinig zin heeft en dat er heel wat andere mogelijkheden zijn waardoor je spaargeld wat kan opbrengen.

Maar het kan ook anders. Heel wat andere mensen gaan op zoek naar een manier waarop ze veilig en rendabel hun spaargeld kunnen beleggen. Vaak is de beurs voor hen een oplossing. Maar na een tijdje beseffen ze al gauw dat de beurs niet de veilige en rendabele manier is waar ze naar op zoek waren. De koers van aandelen is namelijk in de meeste gevallen onvoorspelbaar waardoor je vaak in enkele minuten tijd door bijvoorbeeld slecht nieuws omtrent een bedrijf een grote som geld kunt verliezen die je niet meer terug kunt winnen. Aandelen kopen blijft dus een risicovolle belegging.

 

Kies voor de veilige optie

Wie het financiële nieuws wat op de voet volgt, zal waarschijnlijk weten dat vastgoed echter wel tot die veilige mogelijkheden behoort. Uit verschillende studies is trouwens al gebleken dat investeren in vastgoed een veilige en vooral uiterst rendabele manier is om geld te verdienen met je spaargeld. De risico’s die de beurs met zich meebrengt, vind je in de vastgoedmarkt niet terug. Bovendien is een rendement van 5% of 6% bij investeren in huizen of woningen helemaal niet uitgesloten. Op die manier kom je toch nog een stuk dichter bij die gouden jaren van weleer waarover we het in het begin van dit artikel hadden. Veel dichter zal je ook niet meer komen, ook niet door andere manieren om je geld te investeren.

 

Project van langere duur

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een risicovolle belegging is beleggen in vastgoed eerder een project van langere duur, vergelijk met een spaarboekje dus. Snel cashen zal je bij vastgoed niet doen. Wel zal je bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag verdienen en zal je na een periode van ongeveer 15 tot 20 jaar een aardig bedrag bijeen verdiend hebben. Waarom deze periode? Na 15 tot 20 jaar beginnen de kosten van een gebouw zoals bijvoorbeeld de onderhoudskosten hoger op te lopen.

Dat je niet snel kunt uitstappen brengt één groot voordeel met zich mee: wanneer de huizenprijzen in een bepaalde periode dalen, dan zal je hier als verhuurder weinig van merken. Zolang de huurder van het pand op het einde van de maand of op het einde van het jaar op tijd de huur betaalt en de hypotheek op tijd wordt afgelost.